Γυναίκες και Κυνήγι

Στο βιντεο δεν δειχνει αν επεσε και που επεσε.
Με ενα οπλο, εχουμε τη δυνατοτητα εκτος και ειναι μονοκανο και για δευτερη βολη ή και τριτη αν προλαβουμε και κρινουμε οτι χρειαζεται.
Ο νόμος ορίζει πότε και με τι όπλα μπορεί ο κυνηγός να θηρεύει το κάθε θήραμα . Επίσης ορίζει ακριβώς ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά του κάθε όπλου . Ότι είδες είναι απόλυτα νόμιμο και 100% μελετημένο ώστε να έχουμε το λιγότερο οδυνηρό θάνατο του ζώου .

Ο νόμος ορίζει πότε και με τι όπλα μπορεί ο κυνηγός να θηρεύει το κάθε θήραμα . Επίσης ορίζει ακριβώς ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά του κάθε όπλου . Ότι είδες είναι απόλυτα νόμιμο και 100% μελετημένο ώστε να έχουμε το λιγότερο οδυνηρό θάνατο του ζώου .
Οτι ειναι νομιμο δεν σημαινει αυτοματα και ηθικο, αλλα δεν ηταν το θεμα μου αυτο, αν δλδ ειναι νομιμο.

Οτι ειναι νομιμο δεν σημαινει αυτοματα και ηθικο, αλλα δεν ηταν το θεμα μου αυτο, αν δλδ ειναι νομιμο.
Γιώργο μη συγκρίνεις τι βλέπουμε εμείς ως ανήθικο ή αντιαισθητικό με αλλού. Οι ΗΠΑ έχουν απίστευτα οργανωμένο σύστημα κυνηγίου, με παραμέτρους που δεν φανταζόμαστε καν. Το ελάφι πχ έχει 4 διαφορετικές περιόδους θήρας, με ραβδωτό, με λειοκαννο, με τόξο και με εμπροσθογεμες. Κάθε περίοδος προβλέπει ρητά τα φύλα των ζώων, την ηλικία τους , τον αριθμό τους κλπ. Εδώ κρατάμε ένα λιανοτουφεκο και βαράμε ότι δούμε, αν δούμε, και έχουμε άποψη περί διαχείρισης. Αλίμονο μας λέω εγώ.

Στο σχεδόν 10ωρο υποχρεωτικό μάθημα που πρέπει να παρακολουθήσει κάθε υποψήφιος κυνηγός το πρώτο μέλημα είναι να σου εξηγήσει ο εκπαιδευτής τις προϋποθέσεις για αυτό που λένε ethical hunter / quick & clean kill . ( για την ιστορία , το ελάφι του βίντεο έφυγε από το σημείο με τα δυο του πνευμόνια τρυπημένα.)

Γιώργο μη συγκρίνεις τι βλέπουμε εμείς ως ανήθικο ή αντιαισθητικό με αλλού. Οι ΗΠΑ έχουν απίστευτα οργανωμένο σύστημα κυνηγίου, με παραμέτρους που δεν φανταζόμαστε καν. Το ελάφι πχ έχει 4 διαφορετικές περιόδους θήρας, με ραβδωτό, με λειοκαννο, με τόξο και με εμπροσθογεμες. Κάθε περίοδος προβλέπει ρητά τα φύλα των ζώων, την ηλικία τους , τον αριθμό τους κλπ. Εδώ κρατάμε ένα λιανοτουφεκο και βαράμε ότι δούμε, αν δούμε, και έχουμε άποψη περί διαχείρισης. Αλίμονο μας λέω εγώ.
Πραγματικά στην «επιστήμη» της διαχείρισης δεν πιάνονται .

Συμφωνώ 100%. Εδώ όμως δεν βλέπουμε κάτι ανήθικο....
Σε αντίθεση με τις αραβικές χώρες που παγιδεύουν τα ορτύκια με δίχτυα ή που τουφεκαν με αεροβόλα στη μέση της ερήμου τρυγόνια καθιστά.
Ανήθικο οσο δε πάει.
Αλλά μάλλον νόμιμο.
Δεύτερο παράδειγμα, το Κάρτερι της μπεκατσας στη Ρωσία.

Τι ορίζει το "ανήθικο" ρε παίδες; Έτσι για να το πάμε λίγο παραπέρα. Το αεροβόλο με ένα σφαιρίδιο είναι ανήθικο αλλά το λειοκαννο με 500 σκάγια ηθικό. Το καρτέρι ανήθικο αλλά τα GPS με σύνδεση σε δορυφόρους εκατομμυρίων δολλαρίων στο διάστημα ηθικό. Εν κατακλείδι έχουμε την ανθρώπινη τεχνολογία που μας έχει πάει στη Σελήνη εναντίον ζωντανών οργανισμών που παλεύουν να σώσουν το τομάρι τους. Ηθικό και ανήθικο.... Καντε μου τη χάρη... Βαφτίζουμε ηθικό ή νόμιμο ότι μας βολεύει ή ότι μας ταΐζουν άλλοι που βολεύει αυτούς. Κανόνες δηλαδή που έχουν μπει για να κρατιούνται τα προσχήματα και να μην χάσουμε τη μπάλα.

Μην το πολυσκαλίζουμε...

Τι ορίζει το "ανήθικο" ρε παίδες; Έτσι για να το πάμε λίγο παραπέρα. Το αεροβόλο με ένα σφαιρίδιο είναι ανήθικο αλλά το λειοκαννο με 500 σκάγια ηθικό. Το καρτέρι ανήθικο αλλά τα GPS με σύνδεση σε δορυφόρους εκατομμυρίων δολλαρίων στο διάστημα ηθικό. Εν κατακλείδι έχουμε την ανθρώπινη τεχνολογία που μας έχει πάει στη Σελήνη εναντίον ζωντανών οργανισμών που παλεύουν να σώσουν το τομάρι τους. Ηθικό και ανήθικο.... Καντε μου τη χάρη... Βαφτίζουμε ηθικό ή νόμιμο ότι μας βολεύει ή ότι μας ταΐζουν άλλοι που βολεύει αυτούς. Κανόνες δηλαδή που έχουν μπει για να κρατιούνται τα προσχήματα και να μην χάσουμε τη μπάλα.

Μην το πολυσκαλίζουμε...
Οπότε η ηθική ή ανήθικη χρήση της τεχνολογίας,έγκειται καθαρά,στον χρήστη αυτής.

Σε όλους τους πολιτισμούς νόμιμο είναι ότι θεωρείται δίκαιο.
Το ερώτημα λοιπόν μετατίθεται στο αν το δίκαιο είναι και ηθικό ...
Τι θεωρείται όμως δίκαιο στον πολιτισμό της κάθε χώρας έχει διαφορά ... σκεφτείτε μόνο τα δικαιώματα των γυναικών στο Ιράν και το Αφγανιστάν ( εκεί το θεωρούν δίκαιο!!!!) σε σχέση με τα δικαιώματα των γυναικών στις μη μουσουλμανικές χώρες.
Ηθικό και ανήθικο.... Καντε μου τη χάρη... Βαφτίζουμε ηθικό ή νόμιμο ότι μας βολεύει ή ότι μας ταΐζουν άλλοι που βολεύει αυτούς. Κανόνες δηλαδή που έχουν μπει για να κρατιούνται τα προσχήματα και να μην χάσουμε τη μπάλα.

Μην το πολυσκαλίζουμε...

Ακριβώς όπως το λέει ο leo αν δεν υπάρχει ο μπούσουλας του νόμιμου θα χαθεί ο μπούσουλας ... ότι θέλει ο καθένας θα το θεωρεί ηθικό !!!

Είχα ξαναρωτήσει κάποιον εδώ, αν έπαιζε πόκα και τον έπιαναν οι υπόλοιποι να κλέβει θα έλεγε ότι δεν θεωρεί ηθικό τον κανόνα που παρέβη ;

Μην το πολυσκαλίζουμε...
Έτσι είναι ακριβώς .RESPECT.

Εγώ ξέρω ότι οι πολύ τεχνολογία έχει καταστρέψει το παραδοσιακό κυνήγι και έχει κανη ανοιση την μάχη ανάμεσα κυνηγού και θυραματος...αλλά δυστυχώς μπρος την καρπωσει και την επίδειξη στα διάφορα fb/insta..πάει περίπατο κάθε αξία ....

Εγώ ξέρω ότι οι πολύ τεχνολογία έχει καταστρέψει το παραδοσιακό κυνήγι και έχει κανη ανοιση την μάχη ανάμεσα κυνηγού και θυραματος...αλλά δυστυχώς μπρος την καρπωσει και την επίδειξη στα διάφορα fb/insta..πάει περίπατο κάθε αξία ....
Και το shotgun τεχνολογία είναι , το τόξο τουλάχιστον είναι απο τα πρώτα εργαλεία στα χέρια των πρώτων κυνηγών. Θα ήθελα να μου εξηγήσει κάποιος την ενοια της λέξης παραδοσιακο κυνήγι.

Και το shotgun τεχνολογία είναι , το τόξο τουλάχιστον είναι απο τα πρώτα εργαλεία στα χέρια των πρώτων κυνηγών. Θα ήθελα να μου εξηγήσει κάποιος την ενοια της λέξης παραδοσιακο κυνήγι.
Ντυμενος με προβιά και ακόντιο με μύτη από λεξευμένη πέτρα.
Αστείο..

Back