Μα το θεό αυτό δε μου το έχει πει κανένας! Εγώ το λέω επειδή μαρεσει που φαίνεται ξύλινο. Εσύ γιατί το λες; Πραγματικά μου κέντρισε το ενδιαφέρον αυτό που είπες!Στο κυνήγι που κανείς δεν θες ξύλα.
Υ.γ σε λίγες μέρες έρχεται το δέμα!!
Μα το θεό αυτό δε μου το έχει πει κανένας! Εγώ το λέω επειδή μαρεσει που φαίνεται ξύλινο. Εσύ γιατί το λες; Πραγματικά μου κέντρισε το ενδιαφέρον αυτό που είπες!Στο κυνήγι που κανείς δεν θες ξύλα.
Γιατί τρώμε πολύ Τούμπα στης σαρες.Μα το θεό αυτό δε μου το έχει πει κανένας! Εγώ το λέω επειδή μαρεσει που φαίνεται ξύλινο. Εσύ γιατί το λες; Πραγματικά μου κέντρισε το ενδιαφέρον αυτό που είπες!
Υ.γ σε λίγες μέρες έρχεται το δέμα!!
Δε χαλάει πιο εύκολα το πλαστικό;; Το Verney carron το <ριμαξα>> αν θυμάσαι πέρσι με τη Τούμπα που έφαγα,αλλά περισσότερο με ενδιέφερε εκείνες τις ημέρες το γόνατο. Πάντως το ανάλαβε ένας ξάδελφος ξυλουργός και το ψιλό έφτιαξε!Γιατί τρώμε πολύ Τούμπα στης σαρες.
Όχι ρε καμμία σχέση.Δε χαλάει πιο εύκολα το πλαστικό;; Το Verney carron το <ριμαξα>> αν θυμάσαι πέρσι με τη Τούμπα που έφαγα,αλλά περισσότερο με ενδιέφερε εκείνες τις ημέρες το γόνατο. Πάντως το ανάλαβε ένας ξάδελφος ξυλουργός και το ψιλό έφτιαξε!
Όσο ζω μαθαίνω, δε με τράβηξαν ποτέ τα πλαστικά μέρη και είχα ακούσει από διάφορους ότι έχουν τα ελαττώματα τους και αυτά σε πεσιματα και θερμοκρασίεςΌχι ρε καμμία σχέση.
Μάνο πάρε αυτό που σ αρέσει κι αυτό που πραγματικά θες είτε ξύλο είτε πλαστικό για να μη το μετανιώνεις μεταΌσο ζω μαθαίνω, δε με τράβηξαν ποτέ τα πλαστικά μέρη και είχα ακούσει από διάφορους ότι έχουν τα ελαττώματα τους και αυτά σε πεσιματα και θερμοκρασίες
.. νούμερο ένα παράγοντας για το μελανιασμα θεωρώ ότι είναι η γρήγορη - λάθος επωμιση του τουφεκιού!
Εγώ πάλι θα πω ότι αν το κοντάκι είναι στα μέτρα σου και η επωμιση σου σταθερή τίποτα δε παθαίνεις.εχω μπαικαλ 18,2 με φτιαγμένο κοντάκι ούτε μελανιές ούτε τίποτα.ουτε comfort έχει ούτε λάστιχο στο πελμα
Off-topic αλλά και σχετικό με τα παραπάνω: Την περασμένη Τετάρτη ήρθε στο σκοπευτήριο ο φίλος μου ο Μπάμπης που είχα καιρό να τον δω. Αφού ήπιαμε ένα καφέ του λέω - πάμε να παίξουμε καμία πούλα; - Όχι, δεν έφερα όπλο, μου λέει, άσε που με πονάει ο ώμος μου, είχα έρθει την Κυριακή κι έριξα και έχει μελανιάσει και με έχει τρελάνει στον πόνο ... Απόρησα !! -Με ποιο τουφέκι έριξες ? του λέω. (Έχει πολλά, καραμπίνες, σ/π, ένα πλάγιο Beretta 626, κλπ.) - Με το Browning, μου απαντά ! (Ένα Ultra XS sporting 76cm κάννες, βάρος πάνω από 3600) !!! Σηκώνει το μανίκι και μου δείχνει τον ώμο του, τι να δω!!! Όλος μια μελανιά, και άλλη μία τεράστια κάτω από τον ώμο στο μπράτσο στην αρχή του δικέφαλου !!!!Συζητάμε 2 πράγματα... Την αισθητή και τη πραγματική ανάκρουση!
Στην αισθητή,το βασικότερο λόγο τον έχει η καταλληλότητα των μέτρων του κοντακιού, και όπως είπε πολύ σωστά ο @Manos chios η σωστή κ σταθερή επώμιση!
Στην πραγματική μιλάει η "δράση-αντίδραση"!
Μαζα επί ταχύτητα παράγει ορμή!
Μια φορα εριξα με ενα τετοιο και ακομη τη θυμαμαι την κλωτσια που εφαγα...Ειμαι και ευαισθητος δεν το αντεχω το ξυλο...Πλακα πλακα μου πεταγεται και εντονα το κοκκαλο της κλειδας,ισως να παιζει κι αυτο το ρολο του...Το ίδιο κι εμένα, το μονό Baikal 2800, ποτέ
Να τρωςΜια φορα εριξα με ενα τετοιο και ακομη τη θυμαμαι την κλωτσια που εφαγα...Ειμαι και ευαισθητος δεν το αντεχω το ξυλο...Πλακα πλακα μου πεταγεται και εντονα το κοκκαλο της κλειδας,ισως να παιζει κι αυτο το ρολο του...
Ρε τον γεια χαρά.στελιο 100% λάθος επωμιση.δε δικαιολογείται στον Μπάμπη ειδικά αυτό και ειδικά με το brow που το έχει πάνω από 20ετιαOff-topic αλλά και σχετικό με τα παραπάνω: Την περασμένη Τετάρτη ήρθε στο σκοπευτήριο ο φίλος μου ο Μπάμπης που είχα καιρό να τον δω. Αφού ήπιαμε ένα καφέ του λέω - πάμε να παίξουμε καμία πούλα; - Όχι, δεν έφερα όπλο, μου λέει, άσε που με πονάει ο ώμος μου, είχα έρθει την Κυριακή κι έριξα και έχει μελανιάσει και με έχει τρελάνει στον πόνο ... Απόρησα !! -Με ποιο τουφέκι έριξες ? του λέω. (Έχει πολλά, καραμπίνες, σ/π, ένα πλάγιο Beretta 626, κλπ.) - Με το Browning, μου απαντά ! (Ένα Ultra XS sporting 76cm κάννες, βάρος πάνω από 3600) !!! Σηκώνει το μανίκι και μου δείχνει τον ώμο του, τι να δω!!! Όλος μια μελανιά, και άλλη μία τεράστια κάτω από τον ώμο στο μπράτσο στην αρχή του δικέφαλου !!!!
- Ρε μλκα του λέω, στο μπράτσο ?? Τι δουλειά είχε το κοντάκι εκεί κάτω ??? Ξέχασες να επωμίζεις ???
- Έλα ντε, μου λέει ... Δεν ξέρω κι εγώ πώς το' παθα ... Βιαστικές και άτσαλες επωμίσεις ... και να πεις πως έριχνα κανένα βαρύ φυσίγγι, 24 γρ. του skeet έριχνα !!! ....
Παλιός κυνηγός, και σκοπευτής καλός. Κι αν έχει ρίξει φυσίγγια αυτός ο άνθρωπος !!! Μόνο στα 30 χρόνια που γνωριζόμαστε, και παίζαμε μαζί, πολλές δεκάδες χιλιάδες !!! Μόνο τα τελευταία 5-6 χρόνια το έχει κάπως ελαττώσει το σκοπευτήριο.
Βρε και τόξο να βγάλει η μπενέλι, πάλι για κλότσημα θα λέτε....Εεε ναι, να μη σου φευγει απ'τα χερια, απο το κλωτσιμα.....
Μήπως όταν έριξε με το browning φόραγε καπέλο ή γιλέκο benelli ?Off-topic αλλά και σχετικό με τα παραπάνω: Την περασμένη Τετάρτη ήρθε στο σκοπευτήριο ο φίλος μου ο Μπάμπης που είχα καιρό να τον δω. Αφού ήπιαμε ένα καφέ του λέω - πάμε να παίξουμε καμία πούλα; - Όχι, δεν έφερα όπλο, μου λέει, άσε που με πονάει ο ώμος μου, είχα έρθει την Κυριακή κι έριξα και έχει μελανιάσει και με έχει τρελάνει στον πόνο ... Απόρησα !! -Με ποιο τουφέκι έριξες ? του λέω. (Έχει πολλά, καραμπίνες, σ/π, ένα πλάγιο Beretta 626, κλπ.) - Με το Browning, μου απαντά ! (Ένα Ultra XS sporting 76cm κάννες, βάρος πάνω από 3600) !!! Σηκώνει το μανίκι και μου δείχνει τον ώμο του, τι να δω!!! Όλος μια μελανιά, και άλλη μία τεράστια κάτω από τον ώμο στο μπράτσο στην αρχή του δικέφαλου !!!!
- Ρε μλκα του λέω, στο μπράτσο ?? Τι δουλειά είχε το κοντάκι εκεί κάτω ??? Ξέχασες να επωμίζεις ???
- Έλα ντε, μου λέει ... Δεν ξέρω κι εγώ πώς το' παθα ... Βιαστικές και άτσαλες επωμίσεις ... και να πεις πως έριχνα κανένα βαρύ φυσίγγι, 24 γρ. του skeet έριχνα !!! ....
Παλιός κυνηγός, και σκοπευτής καλός. Κι αν έχει ρίξει φυσίγγια αυτός ο άνθρωπος !!! Μόνο στα 30 χρόνια που γνωριζόμαστε, και παίζαμε μαζί, πολλές δεκάδες χιλιάδες !!! Μόνο τα τελευταία 5-6 χρόνια το έχει κάπως ελαττώσει το σκοπευτήριο.
Εγώ πάντως να ξέρεις είπα στο μαγαζί να βάλει μέσα στη κούτα και μια ξιφολόγχη.οχι τίποτ άλλο να μη τυρανιεμαι με τα κομψοφτεραΒρε και τόξο να βγάλει η μπενέλι, πάλι για κλότσημα θα λέτε....![]()
Ωχχχχ....κι εσύ Labro ρίχνεις ?Εγώ πάντως να ξέρεις είπα στο μαγαζί να βάλει μέσα στη κούτα και μια ξιφολόγχη.οχι τίποτ άλλο να μη τυρανιεμαι με τα κομψοφτερα
Έριχνα.τωρα που τ άλλαξε nsiΩχχχχ....κι εσύ Labro ρίχνεις ?
Φαρμακερός συνδυασμός benelli nsi. Την ξιφολόγχη παρτην όμως για χόρτα, να μη σκύβειςΈριχνα.τωρα που τ άλλαξε nsi
Να πάρεις σκυλάκι φίλε!Εγώ πάντως να ξέρεις είπα στο μαγαζί να βάλει μέσα στη κούτα και μια ξιφολόγχη.οχι τίποτ άλλο να μη τυρανιεμαι με τα κομψοφτερα