Ορτύκια - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
ε γιατι εδω δεν γινονται τετοια. σημερα παπαρα. ανα 2 χωραφια ειχε και ενα ορτυκι. οποιος ητανε τυχερος και το εβρισκε εχει καλος. εγω ημουν απο τους ατυχους, παντως ειναι νωρις ακομα για περασματα
Επιβεβαιωνω τον νικο λιγα τα πουλι φετος σε σχεση με περυσι.
Ελπιζω να ειναι στα αθεριστα και να μην αποδεχθει οτι ηταν μαγικη εικονα τα εκπαιδευτικα που εδειχναν.αρκετα πουλια. Ειδομεν...
Αλλωστε το απροβλεπτο και η αναζητηση ειναι το παν στο κυνηγι.

Από το χθεσινό 5/9/2015 κυνήγι με τον συγκυνηγό μου Γιώργο και τον αγαπητό φίλο και εξαιρετικό άνθρωπο που φιλοξενήσαμε, τον Δημήτρη (dim63) :)

erlrMqb.jpg

Και σήμερα κάτι έγινε :):

kw9XInU.jpg
Μπράβο παιδια, αν έχεις και καλή παρέα, ακόμα καλύτερα .

Από το χθεσινό 5/9/2015 κυνήγι με τον συγκυνηγό μου Γιώργο και τον αγαπητό φίλο και εξαιρετικό άνθρωπο που φιλοξενήσαμε, τον Δημήτρη (dim63) :)

erlrMqb.jpg

Και σήμερα κάτι έγινε :):

kw9XInU.jpg
Ωραίοι Χρήστο! Πάντα τέτοια, να χαίρεστε και το κυνήγι και την παρέα!!!
Υ.Γ. Βλέπω Jimny κι εσείς, ε; Πανταχού παρόν τελικά!...
"Σταθερή αξία" ο μικρός γιαπωνέζος! .well done.

σημερα για μιση ωριτσα το απογευμα παλι τζιφος. αυριο να δουμε. ευτυχως τα ορτυκια ειναι 500 μετρα απο το σπιτι. το νοεμβριο ομως θα αρχισουνε τα χιλιομετρα

σημερα για μιση ωριτσα το απογευμα παλι τζιφος. αυριο να δουμε. ευτυχως τα ορτυκια ειναι 500 μετρα απο το σπιτι. το νοεμβριο ομως θα αρχισουνε τα χιλιομετρα
Νίκο βασίλισσα είναι αυτή, θέλει το κάτι παραπάνω για να μπεις στο βασίλειο της. .sarcastic.

Ρε παιδιά ειχα ακούσει μια φορα κάποιους να λένε για μπαρμπες με καλάμια στα πόδια! Εγω θυμάμαι με τον πατερα οταν πηγαίναμε για ορτύκια χωρις σκύλο παίρναμε ενα καλάμι σαν το οπλο σε μήκος κόβαμε κάθετα σα Σταυρο στην μια άκρη για 20 πόντους και περπατώντας χτυπούσαμε αριστερά δεξια τα πουρνάρια! Αυτοί που τα βάζουν στα πόδια πως το κάνουν;

Ρε παιδιά ειχα ακούσει μια φορα κάποιους να λένε για μπαρμπες με καλάμια στα πόδια! Εγω θυμάμαι με τον πατερα οταν πηγαίναμε για ορτύκια χωρις σκύλο παίρναμε ενα καλάμι σαν το οπλο σε μήκος κόβαμε κάθετα σα Σταυρο στην μια άκρη για 20 πόντους και περπατώντας χτυπούσαμε αριστερά δεξια τα πουρνάρια! Αυτοί που τα βάζουν στα πόδια πως το κάνουν;
έχω ακούσει για αλυσίδα που έδεναν 2 στα πόδια τους και περπατώντας συγχρονισμένα την έσερναν στο έδαφος σηκώνοντας τα πουλιά
κάτι ανάλογο θα είναι και το καλάμι υποθέτω........γιατί κι εγώ κτύπημα με καλάμι θυμάμαι
επίσης είχα ακούσει και για κάποιον τύπο κάπου στην Μακεδονία που κυνηγούσε έχοντας κρεμασμένο στο λαιμό του ένα τρανζίστορ .fff.
.very funny.

έχω ακούσει για αλυσίδα που έδεναν 2 στα πόδια τους και περπατώντας συγχρονισμένα την έσερναν στο έδαφος σηκώνοντας τα πουλιά
Σχοινί σερνανε σε σχετικά καθαρά μέρη.
μπαρμπες με καλάμια στα πόδια!
Σιγά μην βάλουν και ξυλοποδαρα.!
Κουδουνια κρεμαγαν χαμηλά στα πόδια.

Έχω χτυπήσει κάποια ορτυκια πηγενοντας για άλλο κυνήγι τυχαια..Επίσης όταν ακούω ότι έχει πηγενω και ψάχνω στις άκρες των χωραφιών η περπατώντας σε ασφακες..έχει τύχει να χτυπήσω μέχρι τρία..
Να είστε σίγουροι ότι αν όντως έχει πουλιά κυνηγιούνται κ με τα πόδια. Το θέμα με τα κουτσοφτερουγα τι γίνετε..ΥΓ έχω διαβάσει ότι ορισμένοι κυνηγοί των Σερρών ράβουν χαμηλά στα μπατζάκια τους κουδουνάκια..(σωστός κ.Γιαννη).
Η παλαιοί του τόπου μου τα κυνηγουσαν με καλάμι περασμένο από την ζώνη του παντελονιού τους να σερνετε στην γη κάνοντας θορυβο..

Καλημερα! Μολις μπηκα σπιτι απο το πρωι.Σημερα σε μερος που κανει μπασιματα ειδα 2 τσαλαπετεινους 2 συκοφαγους και 6 τρυγονια! Τα τρυγονια ειχαν τοποπιασει σε κατι χαρουπιες και εφυγαν μακρια,επισης σηκωσα και 7 ορτυκια και πηρα τα 6! Κατι αρχιζει να κινειται.. Το κλειστρο το εχω κλειστο γιατι μου εφυγε το πιρακι του σε μια ντουφεκια προς το τελος..εγω βαζω χαμηλα στον αστραγαλο 2 μπουκαλια πλαστικα με λαστιχακια και μεσα βαζω πετραδακια..
Υ.Γ εχω παθει πλακα με τα direct! Φοβερο φυσιγγι για τουφεκιες απο 5-20 μετρα.. Μπραβο στον lampro για την πατεντα.και τα 6 επεσαν μονοτουφεκα πολυ κοντα χωρις να εχουν διαλυθει...2 και 3 εχω lampro classic 32 gr..και μια φωτο απο σημερα..

VsyFyzv.jpg

.εγω βαζω χαμηλα στον αστραγαλο 2 μπουκαλια πλαστικα με λαστιχακια και μεσα βαζω πετραδακια
Α, ώστε εσύ είσαι ο σακατης που μου λέγανε ότι περπατάει χοροπηδωντας στο βουνο και δεν το πίστευα...
Άντε καλή συνέχεια.

Α, ώστε εσύ είσαι ο σακατης που μου λέγανε ότι περπατάει χοροπηδωντας στο βουνο και δεν το πίστευα...
Άντε καλή συνέχεια.
Χαχα! Και λαγό εχω σηκώσει ετσι! Απλα εγω μεχρι περυσι ετρεχα! Τελικα δεν θελει τρέξιμο αλλα αργά και σταθερά! για τα μπουκάλια ειδα ενα τύπο περυσι ετσι σε εκείνο το μέρος και απο τοτε το κανω και εγω...σε ευχαριστώ καλη συνεχεια να έχουμε...

Καλημερα! Μολις μπηκα σπιτι απο το πρωι.Σημερα σε μερος που κανει μπασιματα ειδα 2 τσαλαπετεινους 2 συκοφαγους και 6 τρυγονια! Τα τρυγονια ειχαν τοποπιασει σε κατι χαρουπιες και εφυγαν μακρια,επισης σηκωσα και 7 ορτυκια και πηρα τα 6! Κατι αρχιζει να κινειται.. Το κλειστρο το εχω κλειστο γιατι μου εφυγε το πιρακι του σε μια ντουφεκια προς το τελος..εγω βαζω χαμηλα στον αστραγαλο 2 μπουκαλια πλαστικα με λαστιχακια και μεσα βαζω πετραδακια..
Υ.Γ εχω παθει πλακα με τα direct! Φοβερο φυσιγγι για τουφεκιες απο 5-20 μετρα.. Μπραβο στον lampro για την πατεντα.και τα 6 επεσαν μονοτουφεκα πολυ κοντα χωρις να εχουν διαλυθει...2 και 3 εχω lampro classic 32 gr..και μια φωτο απο σημερα..

VsyFyzv.jpg
Μπράβο Γιάννη, συνέχισε φίλε με ωραίες φώτο.

Χαχα! Και λαγό εχω σηκώσει ετσι! Απλα εγω μεχρι περυσι ετρεχα! Τελικα δεν θελει τρέξιμο αλλα αργά και σταθερά! για τα μπουκάλια ειδα ενα τύπο περυσι ετσι σε εκείνο το μέρος και απο τοτε το κανω και εγω...σε ευχαριστώ καλη συνεχεια να έχουμε...
Όταν σταματάς και ειδικα όταν κοιτάς κάτω τα τρομάζουν τα μάτια μας και ξεπετιονται.
Το έχω παρατηρήσει πολλές φορές. Εκτός αν το ορτυκι είναι τρυπωμενο τότε μόνο το επίμονο σκυλί θα το βγάλει.
Προφανώς μιλάμε για νότια Κρήτη.

Η παλαιοί του τόπου μου τα κυνηγουσαν
Τασο δε νομίζω να το έσερναν. Το είχαν δεμένο και χτύπαγαν δεξιά αριστερά
και όταν πεταγοταν το ορτυκι το παραταγαν και τουφεκαγαν.
Ετσι δεν το έχαναν ούτε εσκυβαν να το μαζέψουν κάθε φορά.
Μην ξεχνας οτι οι παλιοι απο τις βαριες χειρονακτικες δουλειες
οι μισοι ειχαν προβλημα στη μεση,εξ ου και τα ζωναρια που φοραγαν.

Last edited:
Τασο δε νομίζω να το έσερναν. Το είχαν δεμένο και χτύπαγαν δεξιά αριστερά και όταν πεταγοταν το ορτυκι το παραταγαν και τουφεκαγαν. Ετσι δεν το έχαναν ούτε εσκυβαν να το μαζέψουν κάθε φορά.
Μπορει να μην κατάλαβα καλά..Μου είπαν ότι πέρναγαν το καλάμι από την ζώνη του παντελονιού τους στο πλάι και η μια άκρη του καλαμιου σερνόταν στο έδαφος..

Αυτο δεν μου φαινεται Τασο να κανει τοσο θορυβο.
Αλλου ξερω οτι με τα καλαμια κτυπαγαν.

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back